Je kiest voor coaching

welke situaties lenen zich voor coaching?

Niet iedere situatie leent zich voor coaching. Daarom is het belangrijk eerst na te gaan of jouw situatie zich leent voor coaching. Vandaar deze blog over: Wanneer kies je voor coaching? In dit blog vind je informatie over welke situaties zich wel en niet lenen voor coaching, wat voorwaarden zijn voor coaching en uit welke soorten coaching je een keuze kan maken.

Situaties en coaching

Situaties die zich niet lenen voor coaching zijn bijvoorbeeld:

als je kiest voor coaching omdat:

  • het hip is of omdat “iedereen” het doet;
  • dit een laatste redmiddel is, waarbij in zeer korte tijd resultaten gerealiseerd moeten worden
    denk hierbij ook aan: 
    jouw leidinggevende een dossier opgebouwd heeft met de intentie jou te ontslaan
  • je geen coachdoel hebt, je kunt alleen werken aan een concreet en duidelijk doel;
  • tijdgebrek; we hebben voldoende tijd nodig om te werken aan een oplossing;
  • het probleem buiten jouw invloedsfeer ligt.

Als je kiest voor coaching dan

Als je kiest voor coaching kan je werken aan

In sommige gevallen wordt coaching door je werkgever betaalt, vooral als het ontwikkelingsdoel van invloed is op de werksituatie. (= in het belang van het bedrijf.) 

Vormen van coaching die ik aanbied:

Check!Loopbaancoaching

Keuze

Check!Persoonlijke ontwikkeling

Klik op (een van) de beide vormen, dan opent de betreffende pagina zich vanzelf voor je
en kan je zonder moeite verder lezen over de inhoud van de beide trajecten

Vaak wordt loopbaancoaching aangeboden door je werkgever. Het is een al dan niet vrijwillig traject. Bij een vrijwillig traject zal jouw motivatie groter zijn dan dat je gestuurd wordt. Bij een vrijwillig traject heb jij waarschijnlijk jouw ambities geuit; wil je doorgroeien naar leidinggevende of ben je nieuw in het vak van leidinggevende? Ik kan jou helpen hierin te groeien. Eén van mijn klanten heeft onlangs een review geschreven:

Ze is eerlijk, authentiek, betrokken en is meer dan een loopbaancoach.
Ze kijkt ook naar persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid.
Daniëlle is echt geïnteresseerd.

Natuurlijk kan je ook op zoek zijn naar een andere baan buiten het vakgebied of bedrijf waar je nu werkt. Aanleiding kan een conflict zijn, een aanpassing in jouw belastbaarheid of een privé omstandigheid. Misschien ga je wel verhuizen en zoek je in jouw nieuwe regio/ woonplaats een nieuwe baan en wil je dit graag doen met mijn begeleiding. 

Is het traject niet vrijwillig…

Dat is super vervelend, maar zeer waarschijnlijk ontkom je er niet aan. Ik geef jouw ruimte, jouw emoties en gevoelens mogen er zijn. Ik luister naar jouw verhaal. Samen gaan we op zoek naar hoe we jouw persoonlijke doel kunnen koppelen aan het doel van jouw werkgever. Een traject wat opgelegd is kan onder andere te maken hebben met disfunctioneren, reorganisatie, een conflict of outplacement. Dit traject biedt jou een kans!

Het is goed om zo snel mogelijk met dit traject te beginnen, hoe eerder we kunnen starten hoe meer kans op goede resultaten. In geval van een conflict geldt zeker: de kans op (verdere) escalatie verkleint. 

Ben jij er klaar voor om te starten met coaching? Meld je dan nu aan.