Loopbaancoaching: Waar liggen kansen?

Wie ben je, wat kan je en wat wil je

Waar liggen jou kansen? Je bent in bezit van een (aantal) diploma’s, werkervaring en je hebt ambitie. Hoe ga je jouw diploma’s, kennis, kunde en ambitie omzetten in een baan die bij jou past?

Ik wil ook jou de kans geven werk te vinden wat bij jou past. We gaan samen op zoek naar jouw kwaliteiten, wensen, mogelijkheden en capaciteiten. Waar liggen kansen? Deze brengen we in kaart: we maken samen een soort routekaart voor jouw carrière, waar wil je naar toe en hoe houd je je baan toekomstbestendig?

Ik help jou jouw ambitie te realiseren.

 

Doelgericht

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet precies naar wat? Heeft het thuiswerken tot een zoektocht geleid? Vraag je je af waar jouw kansen liggen? Binnen jouw huidige baan of wil je geheel iets anders?


Waar liggen jouw kansen

 

Herken jij je in bovenstaande? Dan is dit een goede moment om te starten!

Je bent immers niet voor niets op deze pagina aan het lezen 😉

Tijdens het traject brengen we jouw kwaliteiten, capaciteiten, talenten en ambities in kaart. Waar word jij blij van, wat maakt jouw werk zinvol, wat heb jij nodig om dit werk nog lang op een fijne manier leuk te houden. Wat kan jij  en wat maakt jou speciaal?

Loopbaancoaching, waar liggen kansen?

In een functionerings- of voortgangsgesprek kan je aangeven dat het minder goed met jou gaat of heeft je leidinggevende juist gezien dat er iets aan de hand is of minder goed verloopt. Een loopbaantraject kan jou helpen een nieuwe richting te bepalen.

Mensen die gelukkig zijn in het werk wat ze doen, zijn productiever en gemotiveerder.

Door mijn jarenlange ervaring als coach en leidinggevende, weet ik waar ik over praat en kan ik doelgericht aan het werk met jou. Waar mag ik jou mee helpen?

Een traject start altijd met een kennismakingsgesprek zodat we elkaar beter leren kennen. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en het gevoel hebt dat ik je kan helpen. Wat is het doel van het traject en wat wil jij aan het einde van het traject bereikt hebben? Hebben we een klik, dan gaan we samen aan de slag en bepalen we hoe we het traject gaan vormgeven.

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker, in sommige CAO’ s is dat zelfs verplicht. Informeer bij je werkgever naar mogelijkheden voor vergoeding van de coachsessies bij werk gerelateerde vragen. Vaak wordt een coachtraject als effectiever ervaren en zijn over het algemeen de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. 

Wat zeggen mijn klanten?

Mari:

Je bent erg goed in wat je doet. Scherpe observaties, je stelt de juiste vragen en dit alles met respect. Je bent open en eerlijk, zeer alert en inhoudelijk bekwaam. Daniëlle je weet wat er besproken is en borduurt daar op voort. Je hebt oog voor emoties en reageert daar een prettige manier op. Je hebt me handvatten gegeven zodat ik mijn werkplezier kan vergroten!

Monique: 

Ik had een opleiding gevolgd om trainingen te gaan verzorgen voor een groep mensen. Tijdens mijn praktijkexamen sloeg ik compleet dicht. Ik stond te trillen voor de groep, mijn handen fladderden langs mijn lichaam, de tranen stroomde over mijn wangen en wist niet meer wat ik moest zeggen. Zo wilde en kon ik geen trainingen geven.

Je haalde me steeds terug naar mijn verhaal. Je liet me opstaan en op een blaadje laten staan. Ik dacht eerst wat gaat ze nu doen, wat vreemd, maar door jouw begeleiding was ik snel vergeten dat ik het in het begin vreemd vond. Stap voor stap liepen we door mijn praktijkexamen heen en op de “terugweg” voelde ik me al heel anders, zei ik… totdat jij zei: “ik hoor het je zeggen, maar ik zie het niet”.

Ik ben inmiddels geslaagd, heb de eerste trainingen gegeven en ik ben trots op mezelf! Dank je Daniëlle!

Voorbeelden van coachdoelen.

Wil jij

Kansen Loopbaancoaching

Wordt het traject aangeboden door jouw werkgever, dan is het goed om te starten met een drie-gesprek. Zo’n gesprek helpt om duidelijkheid te scheppen en om met elkaar in gesprek te blijven. Wat zijn de doelen, verwachtingen, waar zijn we mee bezig, wat zijn de vorderingen of zijn er nog nieuwe dingen die onze aandacht verdienen…

Ik hou ervan om mezelf steeds te blijven ontwikkelen en anderen te helpen hun mogelijkheden te gaan zien. Als jouw coach geef ik jou graag die aandacht en waardering die jij verdient en de hulp die jij nodig hebt. Ik kan snel schakelen en ben een extravert persoon.

Waar liggen jouw kansen?

Blijf je zitten op je plek of…?

Vraag jij je af: “Is het dit nu?” “Vind ik mijn werk nog wel leuk?” 

Zou je graag iets willen doen waar je echt blij van wordt?

Heb je een verbetertraject aangeboden gekregen en wil je veranderen zodat je kunt blijven bij jouw werkgever?

Solliciteer je toch maar niet op die leuke vacature, omdat je weet wat je hebt?

Vertrouwen

Vertrouwen en een gevoel van veiligheid zijn belangrijke waarden in de sessies met mijn coachees. Humor heeft een belangrijke rol in mijn gesprekken. Daarnaast is er ruimte voor andere emoties. Je bent niet de eerste die met meer energie de deur uitgaat dan je binnenkwam. Natuurlijk ga ik vertrouwelijk om met de door jou gedeelde informatie.

 Ik help jou bij het uitzoeken welke baan bij jou past.
Waar krijg jij weer energie van?
Waar kan jij jouw talenten inzetten?

Het is goed te onderzoeken welke waarden en drijfveren voor jou belangrijk zijn. Ze maken onderdeel uit van jou en zijn voor een deel verantwoordelijk voor het  vergroten van jouw werkplezier.

Hierin zit vaak de sleutel tot de oplossing.

Ontdek waar jouw kansen liggen op de arbeidsmarkt

Missie/ visie

Het is mijn missie om mensen met allerlei achtergronden en in verschillende leeftijdscategorieën te coachen en begeleiden, zodat hun afstand tot de arbeidsmarkt verkleint wordt. Zoals gezegd: ieder mens en iedere situatie is anders, ik zet de mens centraal door echt naar mensen te kijken en ze te horen. Welke kwaliteiten en vaardigheden heeft iemand? Welke wensen en verlangens zitten er onder de bovenste laag? Door mijn professionele, persoonlijke en integere coaching breng ik mensen in beweging en laat ze stappen zetten, zodat ze zichzelf beter leren kennen. Inzicht krijgen in hun mogelijkheden, kansen en (minder) sterke kanten. 

Werk is meer dan alleen geld verdienen, het is een manier om sociale contacten op te doen, structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en een zinvolle dagbesteding te hebben. Werk moet passen bij iemand, passend bij zijn of haar capaciteiten en behoeften; zodat er in dit werk een duurzame bijdrage geleverd kan worden. 

Ik krijg er energie van een cliënt te zien groeien en ontwikkelen, meer vertrouwen te laten krijgen in zichzelf en in hun kennen en kunnen. Zichzelf durven laten zien en hun grenzen leren aan te geven. Uitgaan van dat wat wel kan. 

Dit altijd op een respectvolle en gelijkwaardige manier
Loopbaancoaching: wat houd het in:
  • Het traject bestaat uit 5 sessies van 1,5 uur (waaronder onderstaande workshop)
  • Een kosteloos intakegesprek van 1 uur/ Een drie gesprek met leidinggevende aan het begin of tijdens het traject

Tarief: € 795,- excl. BTW

Weet je dat dit soort trajecten vaak door jouw werkgever betaald worden? Werkgevers staan vaak positief tegenover coaching. Ze hechten veel belang aan behoud en de ontwikkeling van de werknemers. Door te investeren in de ontwikkeling van de medewerkers optimaliseren ze namelijk de inzet van hun mensen.

Aan de hand van het intake gesprek bepalen we samen hoe het traject eruit gaat zien, zo dat het traject het beste aansluit bij jouw situatie. Als tijdens het traject blijkt dat we de gemaakte afspraken moeten herzien, doen we dat in goed overleg.

De gesprekken vinden plaats op mijn kantoor: Ekkersrijt 1412, Son. Mocht je de voorkeur geven aan gesprekken op locatie, dan worden reiskosten à  € 0,19/ kilometer in rekening gebracht. Snelste route vanaf Ekkersrijt 1412, Son.

Plannen we een extra drie-gesprek, dan breng ik mijn uurtarief in rekening: € 90,- excl. BTW.

Onderstaande workshop maakt deel uit van het loopbaantraject. De mogelijkheid bestaat ook om deze workshop los te boeken.

Workshop loopbaanspel “Ontdek jouw talenten”

Wil jij weten welke talenten en kwaliteiten jij hebt? Waar blink jij in uit en welke talenten zet jij in? Welke kwaliteiten wil je verder ontwikkelen?

Neem dan deel aan de workshop “Ontdek jouw talenten”.
Locatie:                          Ekkersrijt 1412, Son
Prijs:                               
€ 25,-
Afspraak maken:           
stuur een e-mail naar: info@daniellespaan-coaching.nl of
bel: 06 – 385 32 970

Er is ook een mogelijkheid om deze workshop met meerdere mensen te volgen. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Loopbaancoaching: wat houd dat in?

Weet je dat er “iets” niet klopt en weet je niet precies wat? Weet je waar jouw kansen liggen? Wat gebruik jij als excuus zodat je niet hoeft te gaan, simpel weg omdat je er geen zin (meer) in hebt? Heb je het gevoel dat je als een soort machine je leven leidt? Kies voor jezelf en kies voor een loopbaantraject.