Jong professional en burn-out

Jong professional

Net klaar met je opleiding sta je te popelen om te starten met jouw carrière. Na een aantal sollicitaties ontvang je goed nieuws: Je bent aangenomen. Je gaat aan de slag op de baan waar je je zinnen opgezet had. Vanaf vandaag ben je officieel een Jong Professional.

Nu is de eerste werkdag aangebroken. Gelukkig heeft je werkgever, wellicht van een ander stuk van mij, geleerd dat het erg belangrijk is nieuwe mensen vanaf het begin een echt welkom gevoel te geven.

Waar je dan echt niet op zit te wachten

Je wilt niets meer…

De eerste tijd is goed verlopen. Je kent de weg in het bedrijf en je bent al een tijdje bezig met de eerste bedrijf gerelateerde opleiding. Je hebt het goed naar je zin, leuke collega’s. Na een paar maanden vraagt je leidinggevende hoe het met je gaat. Je kijkt hem aan en je weet niets uit te brengen. Daar sta je dan: mond vol tanden, rode vlekken in je hals en de tranen lopen over je wangen. Er is zoveel op je af gekomen: nieuwe baan, je huishouden, je sociale leven. Inmiddels heb je ingezien dat werken veel tijd kost, als je thuis komt moet je nog koken en zorgen dat het huis aan kan is. Natuurlijk wil je je vrienden ook nog zien.

En nu: wil je niets meer, je hebt last van je nek en je hoofd je hart gaat als een razende tekeer. Hoe nu verder?

Je complete leven staat op z’n kop. Een bezoek aan de dokter; deze vertelt je dat je Burn-out bent. Ja het voelt echt alsof jouw kaars uitgeblazen is. Je wilt niets meer, slapen, dat is het enige wat je wilt. 

Stop

Vooropgesteld, als je de diagnose Burn-out gekregen hebt, is het meest belangrijke luisteren naar je lichaam. Te stoppen met moeten. Nu kan ik wel zeggen dat het beter was geweest om op een eerder moment te stoppen, de balans op te maken, maar daarvoor is het nu te laat. Het is dus zaak te luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft.

Als je eerlijk bent, voelde je al eerder dat je op de rem zou moeten trappen. Maar ja, dat doe je niet als jong professional; zeker niet net nieuw in je droombaan. Dan moet je presteren, opvallen en vooruitkomen. Spoiler alert: na een diagnose Burn-out staat jouw carrière on hold en heeft jouw werkgever een tijd lang niets aan jou. 

Op tijd de balans opmaken

De balans opmaken? Ik ben toch geen financieel medewerker. Die balans bedoel ik niet. Ik bedoel te kijken naar die zaken die belangrijk voor jou zijn. Daarnaast is het goed om jezelf te leren kennen. Over welke kwaliteiten jij beschikt, welk vangnet jij hebt en wat jij echt wil. Dat is onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Kom eens praten dan kijken we samen hoe nu verder. Na een aantal gesprekken weet je weer wat jij wilt. Een traject is altijd maatwerk, dat van jou dus ook. We kijken samen naar de invulling van het traject, wat het beste bij jou past.
Waar jouw kwaliteiten liggen en of je op de juiste plek zit.

Je kunt meer informatie vinden op mijn website. Natuurlijk is de snelste weg via deze link contact op te nemen of mij direct te bellen 06- 385 32 970.

Ik sta voor je klaar; zonder wachtlijst. Groet Daniëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *