℘ Geluk op de werkvloer

Ken je die momenten dat je je opeens heel erg blij en gelukkig voelt? 
Zo’n moment van geluk… 

Hoeveel geluk ervaar jij op de werkvloer?

Veel van de Nederlandse werknemers voelen zich niet tot weinig betrokken bij hun werk(gever), bijna de helft vindt zijn werk niet bevredigend.
Tien procent van ons geluk heeft te maken met onze leefomstandigheden, bijna 40% met de manier waarop we over onszelf en de wereld om ons heen denken. Daarom is het belangrijk je te realiseren dat een nieuwe baan of een nieuw huis niet de oplossing is om een gelukkiger leven te leiden. Ga in jezelf eens op zoek naar waar voor jou het geluk te vinden is. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet goed voor een ander zorgen.

Wat zijn jouw talenten?

Waar word jij echt blij en gelukkig van? Wanneer voel je je ineens veel vrijer, ga je van binnen bruisen? Waar ben jij echt goed in? Vraag je eens af: wat zou ik doen met een miljoen? Zou je dan nog steeds dit werk blijven doen of juist een hele andere richting in gaan. En welke richting zou dat dan zijn? Droom er maar flink op los.

 Stel…je wint een miljoen…wat zou jij doen? 

Hoe groter die droom is, hoe meer je bereid bent om datgene te doen wat nodig is om je droom om te zetten in waarheid. Zet je dromen om in acties. Maak een planning zodat je iedere dag weet wat je die dag moet doen (welke acties je uit moet voeren) om je droom waarheid te maken.
Komen jouw waarden en normen terug in jouw werkomgeving? Wat is voor jou belangrijk? Wat is het deel van jou wat jij in jouw werk mag toevoegen/ terug mag laten komen?
Hoe kom jij beter tot bloei in jouw werk? Word jij uitgedaagd in jouw werk?
Dat zijn belangrijke vragen om te beantwoorden om jezelf beter te leren kennen om dan een eerlijk antwoord te kunnen geven op de vraag: waar haal ik mijn geluk vandaan?
En vergeet niet: je bent niet je gedachten. Er is een verschil tussen wat je denkt en voelt en wie je echt bent. Zodra je dat door hebt, ben je er minder afhankelijk van. Geniet van positieve gedachten. Hoe vervelend je je ook voelt, onder deze negatieve gevoelens en gedachtes zit iets wat de moeite waard is. Probeer dat goede, dat waardevolle terug te vinden.
Laat je telefoon eens in je broekzak zitten en kijk eens rond wat je voor moois om je heen ziet of knoop een praatje aan met iemand. Door met iemand te praten creëer je verbindingen. Die zijn belangrijk, maar wie weet welke mooie mensen je leert kennen. Welke inspiratie je opdoet. Als je met collega’s een informeel praatje maakt loop je er ook makkelijker binnen als er een keer echt iets aan de hand is.
Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *