℘ Beren op de weg

Beren op de weg of misschien: beren op JOUW weg.


Slaap jij ’s nachts of lig je wakker: te piekeren? Een vervelende situatie op het werk (word je buitengesloten door je collega’s of houden ze je voor de gek) of thuis/ wellicht ervaar je een hoge werkdruk/ heb je het gevoel dat je geen fouten mag maken in je (nieuwe) baan of relatie/ heb je angst voor het onbekende/ staat er een grote verandering op stapel en weet je daarom niet wat de toekomst je gaat brengen? Hoe reageer je dan? Blokkeer je? Vlucht je?
Of heb jij dan de kracht om zelf feitelijk naar jouw gedachten, fantasieën, dromen te kijken? Kloppen jouw gedachtes echt?

Vaak denken we van alles en maken we het probleem veel groter als dat het is. Soms is een simpele oplossing mogelijk: vragen aan de andere persoon hoe hij of zij een bepaalde uitspraak nu eigenlijk bedoelde of je leidinggevende vragen hoe jouw toekomst binnen het bedrijf eruit ziet. Soms ligt het minder eenvoudig en ligt de oplossing elders bijvoorbeeld door te onderzoeken hoe een gebeurtenis is als je er iets anders van verwacht of bij denkt.

Gedachtes en emoties bepalen voor een groot deel hoe jij je opstelt en gedraagt.