Perfect?

Perfect?

Een tegeltjes wijsheid is: “Diegene die niets doet, doet ook niets verkeerd.” Je kunt niets verkeerds doen als je niets uitvoert. Als je wel iets doet, dan kan het zijn dat het minder geslaagd is. Sommige mensen doen niets wat ze niet tot in de puntjes beheersen. En is dat dan perfect? Ik weet het niet, ik geloof ook niet dat iemand dat kan weten…

Door te proberen kan je falen, ja klopt en weet je, je leer ook van deze poging. Win- win dus. Hoe kan je jezelf verbeteren? Hoe kan je je kennis en kunde vergroten? Sta jij jezelf toe om te oefenen zodat je er uiteindelijk beter van wordt? Vraag je dan nog eens af: moet alles perfect zijn? Kan dat überhaupt?

Ik kan je gerust stellen, het hoeft echt niet (altijd) perfect.

Stapje voor stapje

Stapje voor stapje: op naar persoonlijke ontwikkeling

We verwachten dat wel van onze kinderen. Als ze voor het eerst leren lopen doen ze dat: stapje voor stapje. Vallen en weer opstaan. Dat blijft niet bij één keer vallen en opstaan😉. Wij als ouders staan er dan met een grote glimlach trots omheen. Stapje verder gaat het leren fietsen, ook daarin stimuleren wij ze, “kom op, het gaat goed, jaaaaa gelukt!!” Enne ook dat gaat met vallen en weer opstaan. Sterker nog: dat vallen gaat van iets grotere hoogte.. Zo ontwikkelt een kind zich, die denkt niet eens na of het wel in een keer goed zal gaan.

Starten met oefenen

Waarom doen wij dat wel? Wat is de reden dat wij een nieuwe vaardigheid of nieuw gedrag niet mogen oefenen?

Een aantal maanden geleden had ik geen ervaring met het online begeleiden van mensen. Door de Corona situatie werd ik voor het blok gezet: of online of niet. Niet was en is voor mij niet acceptabel. Ik laat mijn cliënten niet in de steek, ik help ze verder, dus vind ik of vinden we een oplossing.

De één was lichtelijk in paniek: “Beeldbellen??? O lieve help, hoe dan?” De ander draaide er haar hand niet voor om. Sommige hadden de kinderen thuis die meekeken of even kort iets wilde vragen. Hahaha of gewoon nieuwsgierig waren met wie mama nu aan het kletsen was in de lege kamer.

Het is met al mijn cliënten goed gekomen. Ik ben harstikke trots op hen. Eerlijk is eerlijk, ik ben stiekem ook wel trots op mezelf. Het was even wennen, even proberen, even oefenen, maar het ging en gaat goed.

De eerste offline sessie na lange tijd, was genieten, eerlijk is eerlijk: ik geniet van de energie in het “echte” contact.

En toch, heb ik klanten gezien die zulke sprongen gemaakt hebben. Er zelf van versteld stonden wat ze bereikt hadden in korte tijd. Ik heb in deze periode geleerd dat voor sommige gesprekken de online versie ook prima werkt, bij andere gesprekken werkt een face to face gesprek eenvoudigweg beter. Daarom zullen in de toekomst een aantal gesprekken online blijven plaatsvinden, ik houd van praktisch, is het niet noodzakelijk om bij elkaar aan tafel te zitten, dan plannen we een online afspraak.

Perfect de weg naar persoonlijke ontwikkeling

Waarmee wil jij oefenen? Aan het begin van welke ontwikkeling sta jij? Wat zou het voor jou betekenen om te kunnen oefenen in een veilige omgeving? Heb je hulp nodig? Ik kan je helpen in een veilige omgeving.

 

Maak hier een afspraak voor een kennismakingsgesprek.