Vastlopen in je leven

Laat je coachen voordat je vastloopt

Veel mensen lopen op een bepaald moment in hun leven vast op zaken die al spelen uit hun jeugd. Doordat er toen dingen zijn gebeurd of voorgedaan hebben, voelen ze zich nu nog klein, niet de moeite waard of anders. Dit kan thuis zijn geweest, op school of in een andere sociale omgeving. Ik merk dat veel mensen denken dat die dingen uit het verleden allang verwerkt zijn en dat ze om een andere reden vastlopen. Helaas is de werkelijkheid vaak anders, blijkt uit gesprekken die ik met mijn klanten gevoerd heb.

Bewustwording en weten waarom je vastloopt zorgt ervoor dat je hier iets aan kan doen. Concrete actie kan ondernemen. Laat je daarom coachen voordat je vastloopt.

Redenen van vastlopen:

  • Thuis niet gezien worden
  • Jezelf klein maken/ houden zodat de rust in huis niet verstoord werd
  • Jou werd verteld dat je niets waard was of nergens voor deugde
  • Zorgde jij thuis voor de dingen die eigenlijk niet door een kind gedaan zou hoeven worden?

In een gesprek waarin echt naar jou wordt geluisterd komt vaak het tegenovergestelde naar voren. 

Neem jouw plaats in

Laat je coachen voordat je vastloopt

Jouw plaats innemen in jouw gezin, in jouw leven is niet altijd even makkelijk.

Ook een keer “nee” zeggen en voor jezelf kiezen is noodzakelijk om jezelf niet onder te laten sneeuwen. 

Veel mensen vinden het lastig om hun grenzen aan te geven. Anderen vinden het vervelend om voor zichzelf te kiezen op die momenten dat het nodig is. Ik snap ook wel dat je kinderen een belangrijke plaats in jouw leven hebben. Dat zij (meestal) voorrang hebben. Dat is bij mij thuis ook zo. Soms moet je echter voor jezelf kiezen en je eigen plaats en tijd claimen. 

Jij bent speciaal

Ik laat je niet zomaar “zwemmen”, na het lezen van dit blog zit je wellicht met vragen. Hoe kan ik dit doen? Hoe kies ik voor mezelf als ik dat nodig heb? Vinden mensen mij dan nog aardig of laten ze mij dan vallen? Hoe claim ik mijn eigen plek en tijd? Hoe weet ik dat ik tijd nu nodig heb?

Ik begrijp je en wil graag een tijdje met jou meelopen. Een tijdje naast jou lopen zodat jij jezelf beter kunt leren kennen en jouw behoeftes leert herkennen.

Wanneer kies jij voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *