℘ Blue Monday…

Volgende week maandag, 21 januari 2019 is het Blue Monday.
De maandag van de laatste volle week van januari is in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Deze Arnall baseerde op onder andere het weer, de hoeveelheid schulden iemand heeft, of het maandelijkse salaris al gestort is na de dure decembermaand, de tijd die verstreken is tussen kerst en het moment “nu”, hoe lang de kerstboom de deur al uit is en of iemand zijn of haar goede voornemens nog steeds volhoudt; wanneer deze dag zou komen. Doordat het wel of niet gestort zijn van je salaris een belangrijke “term” in zijn berekening was, kan het ook zijn dat Blue Monday op de derde maandag in januari valt. 

Blue Monday staat over het algemeen als een verzinsel bekend, hoewel je je natuurlijk wel depri kan voelen als je het lijstje bekijkt waarop “de formule” gebaseerd is.

Voor diegene die samen met mij hun goede voornemens opgesteld hebben zal het dus niet zo’n vaart lopen met Blue Monday 😉

Kijk eens naar wat er wel is en niet alleen naar wat er zou moeten zijn.
Probeer het probleem te veranderen in een mogelijkheid.

In India vieren de Hindoes aan de vooravond van “Makar Sankrarti’, “Lohri” de winterzonnewende; deze markeert de koudste dag van de winter. Ze vieren dat de zonsopgang iedere dag een beetje eerder op komt. De overgang naar langere dagen.

Op 21 december 2018 is op het noordelijk halfrond de winterzonnewende al geweest. Op de dag van de winterzonnewende staat de Noordpool het verst mogelijk van de zon af. Dit komt door de hoek die de aarde met de zon maakt. We krijgen na deze dag iedere dag een beetje langer zonlicht.

Maar serieus: er zijn wel heel veel mensen die zich somber voelen en niet alleen op Blue Monday en niet alleen door de punten die ik hierboven genoemd heb.

Wat kan je doen tegen somberheid?

Ga een half uurtje wandelen of kom op een andere manier in beweging, blijf onder de mensen, zorg voor een dagritme en eet ook gezond. Schrijf eens op waar je blij van wordt, voel je je dan somber kijk dan op dit lijstje, kies iets leuks uit en ga dat dan ook doen! Vind je het leuk om te rennen? Je kunt je dan hier ook aanmelden voor een Blue Monday Run.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *