Wandelcoaching in Eindhoven

Wat is wandelcoaching niet:

Sjokken, tijdverdrijven of zinloos dwalen. We gaan echt aan de slag. Wat zie je, wat ruik je en wat merk je op in de omgeving. Er zijn mensen die menen dat wandelcoaching een modegril is, een verschijnsel. Sommige doen er wat lacherig over en vinden het zweverig. En dat mag, dat is oké. Je zult begrijpen dat ik een andere mening hierover heb.

Het is misschien wel goed om meteen even te melden: ik bied wandelcoaching in Eindhoven aan.

Waardevolle coaching buiten

Wandelcoaching, ofwel waardevolle coaching buiten. 

Wandelcoaching is heel nuttig, je combineert het wandelen, actief bezig zijn, met een coachgesprek, actief bezig zijn in je hoofd. Samenwerking tussen je hersenhelften. Door gebruik te maken van dingen die je in de buitenlucht ziet. Je komt letterlijk in beweging. Je kunt vrijelijk associëren en je gedachten de vrije loop geven. Associëren heeft wellicht wat uitleg nodig. Associëren is verbinden. Het ene woord met het andere, maar ook een beeld verbinden met een zin. Verschillende dingen worden met elkaar in verband gebracht. Het helpt om dingen op een andere manier te benoemen. 

Ben jij ook graag buiten in de natuur?

Wandelcoaching EindhovenDoor naast elkaar lopen wordt het gemakkelijker om dingen te bespreken en het wordt makkelijker om dingen uit te spreken. Doordat je naast elkaar loopt en soms ook staat, kijk je elkaar minder vaak aan. Eén van de redenen waarom de meeste mensen hun gedachten dan makkelijker uiten.

Door te lopen kom je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk in beweging. Je wordt je bewust van je lichaamshouding. Hoe loop jij erbij? Wat zie, ruik en merk je op? 

Samen bewegen in de buitenlucht geeft je tijd, ruimte en rust om bezig te zijn met die dingen waar jij als persoon op dat moment behoefte aan hebt.

En je bent even echt weg uit je omgeving. Weg van je beslommeringen. “Zijn” in de natuur helpt gevoelens, ervaringen en gedachten in perspectief te zetten. Dat is ook een reden waarom ik graag buiten coach.

 

Je ontspant in de natuur

Je leert je bewust te worden van jezelf, van tijd en van je omgeving. Ben jij met je gedachten daar waar je zelf bent? Accepteer jij jezelf zoals jij bent? 

Wandelcoaching kan dus prima ingezet worden bij jouw wens om te groeien, om jouw persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Ik vind een mooie vergelijking dat coaching gezien kan worden als een tijdje met iemand mee lopen. Jij deelt jouw verhaal met mij en ik help jou om jouw doelen te bereiken (binnen mijn expertise). Ik loop in wandelcoaching letterlijk met je mee en figuurlijk in een coachtraject wat zich binnen ontvouwt. 

Jij en jouw wensen en coachvraag staan centraal tijdens de coaching. Ik coach ook op locatie, wandelcoaching in Eindhoven. We stemmen samen af waar onze coaching plaatsvindt. Het intake gesprek vindt altijd binnen plaats; mijn kantoor op Ekkersrijt 1412, SON (Vlakbij Eindhoven)