De coachMijn naam is Daniëlle Spaan (1976), ik woon in Eindhoven, getrouwd en trotse moeder van twee jongens.

 

 

 

Ik kan genieten van hoe mijn coachees ontdekken waar de schoen wringt en ze te helpen hoe ze dit op kunnen lossen.
Aan het begin van een traject vragen mensen zich af: waarom ze zich zo onzeker voelen, hoe het toch komt dat ze in een burn-out geraakt zijn en of ze wel op de juiste werkplek zitten.  Ik weet dat het mij heel blij maakt, als ik zie hoe mensen tijdens een coach traject groeien en weer opbloeien.

Soms is het beter een coach te hebben die inhoudelijk niets van het werk weet; een coach die naar het proces kijkt: waarom gaan dingen zoals ze gaan en waardoor lopen dingen mis en andere zaken gaan heel erg goed. Ik maak zaken die onuitgesproken zijn of niet uitgesproken worden zichtbaar. Ik zie dingen die niet geregeld zijn. Ik help je dat oplossen. 

 Ik vind het coachen van verschillende soorten medewerkers heerlijk. 

Reeds in mijn werk bij de Rabobank heb ik bewezen dat ik goed kan samenwerken, mijn werk en dat van anderen kan structureren en dat ik goed om kan gaan met mensen met  verschillende soorten uitdagingen/ beperkingen.

Ik beschik over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, wat ik nu nog niet kan leer ik snel en ik ben creatief in het verzinnen van oplossingen.

Een mooi acroniem voor mij is het woord:

Verrassend:

 

Ik ben Vrolijk, Empathisch, ga Respectvol met jou en mijzelf om, ik ben Resultaatgericht maar niet ten koste van alles, heb Aandacht voor jou en creëer een graag goede Sfeer, daarnaast ben ik Sociaal vaardig, Eerlijk, Nieuwsgierig hoewel ik liever belangstellend zeg 🙂 en Direct.

Vertrouwen en een gevoel van veiligheid zijn belangrijke waarden in mijn sessies met jou. Ik ga zorgvuldig en vertrouwelijk met de door jou gedeelde informatie om. Ik ben veerkrachtig en kan zeer snel schakelen, een extravert persoon, geef mensen graag de aandacht en waardering die ze verdienen en de hulp die ze nodig hebben.

Voordat ik startte met mijn eigen coachingspraktijk heb ik veel ervaring opgedaan; zowel levens- als werkervaring.

Ik heb ruim 8 jaar met veel plezier bij de Rabobank gewerkt. Eerst als Adviseur Particulieren (financiële dienstverlening en verzekeringen) en daarna als teammanager bij een lokale bank. Ik vond het vooral ook erg leuk om de (nieuwe) mensen van het team te coachen en begeleiden op:

  • het vergroten van de persoonlijke en hun zakelijke ontwikkeling;
  • inzichten te krijgen (bijv. zitten mensen wel op de juiste plek in de organisatie en hoe zit ik zelf in elkaar);
  • bijdragen aan het vergroten van de zelfsturing van het team;
  • het verbeteren van de onderlinge communicatie;
  • het begeleiden van een conflict naar werkbare oplossingen.

De geboorte van onze kinderen was de voornaamste reden om te stoppen met werken.
Op de basisschool heb ik op veel manieren geholpen. Niet alleen de kinderen heb ik geholpen bij allerlei activiteiten, onlangs heb ik presentaties gegeven aan leraren over persoonlijke ontwikkeling. Meedenken om tot oplossingen te komen doe ik graag. Ik ben als secretaris bij de ouderraad actief betrokken op de middelbare school waar onze oudste zoon op zit, daar kan ik mijn communicatieve vaardigheden ook kwijt in de omgang met leraren, directie en ouders.

Sinds februari 2019 werk ik samen met Traject Consult. Hier begeleid ik mensen met loopbaanvragen, re-integratie trajecten en bij 45+ trajecten.

Tijdens en na mijn NOBCO gecertificeerde opleiding heb ik me allerlei technieken eigen gemaakt. Ik noem er hier enkele: Rationeel Emotionele Therapie (RET) van Albert Ellis, Transactionele Analyse van Eric Berne, Voice Dialogue van Hal en Sidra Stone, Teamcoaching (verschillende opleiders), GROW, Logische niveaus van Bateson, DOCN, Het disney-model…

Hebben wij een klik dat ik jou mag coachen? Daar komen we achter in onze kennismaking. Bel of mail mij voor een afspraak!

Tot snel, Daniëlle